Зеленський вперше з 24 лютого 2022 прибув до Польщі. Подробиці

Президент України Володимир Зеленський 5 квітня прибув до Польщі із першим офіційним візитом від початку повномасштабного вторгнення рф.

До Президентського палацу у Варшаві прибули Президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською. Офіційна церемонія зустрічі з президентським подружжям Польщі Анджеєм Дудою та Агатою Корнгаузер-Дудою відбулася на площі перед палацом.

Глава Української держави з першою леді приїхали на авто до ганку палацу, де їх уже очікували Президент Польщі з дружиною, а також делегації обох країн і польська почесна варта.

Президент Польщі нагородив Володимира Зеленського Орденом Білого Орла — найвищою нагородою Польщі.

Голова Бюро міжнародної політки при президентові Польщі Марцін Пшидач заявив, що лідери держав під час переговорів обговорили весь спектр українсько-польських відносин, зосереджуючи увагу на питаннях безпеки, економічної співпраці та історичної проблематики.

Володимир Зеленський також зустрівся з прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким і спікеркою Сейму Ельжбетою Вітек. Зокрема, підписано низку угод, серед яких і угода про офіційне залучення польських підприємців до відбудови України.

Також Зеленський провів зустріч з українцями та поляками та виступив разом із Дудою на подвір’ї Королівського замку у Варшаві.

Нагадаємо, на початку лютого Президент України провів турне Європою: спочатку він приїхав до Великої Британії, потім – відвідав Францію, і врешті-решт – завітав до Брюсселя.

У бельгійській столиці Зеленський красномовно виступив перед Європейським парламентом та відвідав саміт лідерів ЄС.

На початку березня Президент зустрічався із очільницею Європарламенту Робертою Метсолою, яка приїздила до Львова.

Схожі публікації

Залишити коментар