По всьому світу пройшли масові протести проти головування росії у Радбезі ООН

від Стожари

У світі пройшли масові протести – 1 квітня розпочинається головування росії у Радбезі ООН. Акції відбулись у Чехії, Бельгії, Норвегії, Німеччині, Великобританії та Словаччині. З 1 квітня держава-терорист місяць очолюватиме головний орган, створений для збереження глобального миру.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили в Українському центрі безпеки та співпраці (USCC).

Протести у Чехії та Словаччині.

Активісти вийшли на демонстрації під парламенти, уряди та інші державні установи, аби звернутися до політиків та закликати до виключення росії з ООН та Ради Безпеки організації.

Саме під час засідання ООН 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Після року війни, найбільшої та найкривавішої в Європі з часів Другої Світової, члени Ради Безпеки не змогли виключити росію та справедливо покарати злочинця. Більш того – росія знов користується правом очолити організацію.

Окрім незаконного узурпування крісла в організації, росія використовує право вето в Раді безпеки ООН, не тільки користуючись неефективністю цього інструменту запобігання та протидії агресії, проте й блокуючи та перешкоджаючи діяльності організації.

Після численних злочинів та порушених статутів членство росії в Радбезі ООН можна і потрібно визнати неприйнятним! Закликаємо поширювати інформацію про російські злочини! Закликаємо говорити про абсурдність головування терористів в ООН!

Схожі публікації

Залишити коментар