Пілотні проєкти післявоєнного відновлення деокупованих українських територій

від Стожари

29.03.2023 відбувся захід під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо післявоєнного відновлення деокупованих територій Київської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Так, на заході урядовців було визначено – дати старт першим проєктам комплексної відбудови на звільнених територіях. Попередньо обрано по одному населеному пункту в Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, у яких розпочнеться масштабне відновлення за принципом “build back better” (“відбудовуйте краще” – ред.).

“Закон, необхідний для початку масштабних проектів відбудови, ухвалений Парламентом і підписаний Президентом. Визначено п’ять населених пунктів, де стартує пілот. Ідеться не лише про відбудову житла, але й лікарень, шкіл, садочків, ЦНАПів, об’єктів культури тощо. Усе має комплексно відновлюватися з урахуванням вимог безпеки та сучасних практик за принципом “краще, ніж було”, — підкреслив Прем’єр-міністр.

Також учасники наради обговорили підготовку й ухвалення необхідних підзаконних актів для запуску механізму компенсацій за пошкоджене та знищене майно.

Схожі публікації

Залишити коментар