Звіт Amnesty International: російська війна в Україні і подвійні стандарти Заходу

від Стожари

У щорічній доповіді Amnesty International про права людини відзначається, що російське вторгнення в Україну та численні воєнні злочини РФ викрили лицемірство західних держав, які реагують на агресію.

Фахівці організації вважають, що хоча відповідь на злочини РФ в Україні з боку міжнародної спільноти була сильною і швидкою, Захід продемонстрував “кричуще лицемірство та подвійні стандарти”. Ідеться, зокрема, про відсутність реакції щодо серйозних порушень із боку деяких їхніх союзників.

Держави не можуть в одну хвилину критикувати порушення прав людини, а наступної миті потурати подібним порушенням в інших країнах лише тому, що на карту поставлені їхні інтереси. Це несумлінно та підриває всю структуру універсальних прав людини,” – заявила генсекретар Amnesty International Аньєс Калламар.

Якби система спрацювала, щоб притягнути Росію до відповідальності за її задокументовані злочини в Чечні та Сирії, тисячі життів могли б бути врятовані тоді і зараз, в Україні та в інших місцях. Натомість ми маємо більше страждань і спустошення,” – заявили в Amnesty International.

З текстом звіту можна ознайомитись тут

Схожі публікації

Залишити коментар