Керівник МАГАТЕ, поточного тижня здійснить поїздку на Запорізьку АЕС. Чи вдасться зменшити загрозу на АЕС?

від Стожари

Вперше в історії людства, після 24.02.2022, суверенна держава – Україна – постала перед реальними і постійними погрозами з боку російської федерації щодо застосування ядерної зброї, шантажем вчиненням диверсій на українських ядерних об’єктах, діючих атомних електричних станціях.

Як наслідок, ядерний тероризм з боку рашистів – це не тільки проблема України, а загроза планетарного масштабу, адже досі людство не зіштовхувалося ні з чим подібним. Українська сторона й надалі настирливо вишукує дієвий механізм щодо деокупації Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідає ЗАЕС наприкінці березня – початку квітня цього року, повідомляють в МАГАТЕ. Як зазначено у повідомленні, це буде другий випадок, коли Гендиректор Гроссі перетинає лінію фронту, щоб дістатися до найбільшої в Європі атомної електростанції, і перший раз, відколи створено постійну присутність експертів МАГАТЕ на майданчику на півдні України 1 вересня 2022 року.

Я вирішив знову поїхати на Запорізьку атомну електростанцію, щоб на власні очі побачити, як розвивалася ситуація з вересня, і поспілкуватися з тими, хто експлуатує об’єкт у цих безпрецедентних і дуже складних умовах. Я як і раніше сповнений рішучості продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб допомогти зменшити ризик ядерної аварії під час трагічної війни в Україні”, – заявив генеральний директор Гроссі.

В даний час захоплена російськими окупаційними військами Запорізька АЕС і одразу ж долучені до загарбників представники державних російських компаній “Росатом” та “Росенергоатом”, постійно тероризують та безпосередньо загрожують життю співробітників та жителів окупованого міста Енергодар. Ці акти ядерного тероризму відбуваються за позиції МАГАТЕ, що в даний час неспроможна вплинути на рашистів, й тому представники РФії сподіваються на безкарність.

Схожі публікації

Залишити коментар