Генпрокурор УкраїниА. Костін закликав судити керівництво РФ заочно

від Стожари

17.03.2023 Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Правила МКС передбачають, що обвинувачений підозрюваний має бути присутнім на судовому розгляді.

Генпрокурор України Андрій Костін заявив, що трибунал зі злочинів агресії РФ має проводити заочні засідання щодо залучення до відповідальності вищого керівництва РФ за вторгнення в Україну.

“Я вважаю, що судочинство може бути заочно, тому що важливо досягти справедливості за міжнародні злочини, навіть якщо винуватців немає на лаві підсудних”, – зазначив А. Костін.

За словами Костіна, спеціальний трибунал має переслідувати “вище політичне та військове керівництво”, включаючи російського диктатора Володимира Путіна. Як відомо, МКС не може переслідувати злочин агресії через юридичні обмеження. З огляду на це зростає міжнародна підтримка створення спеціального трибуналу, який переслідував би російських лідерів за саме вторгнення в Україну.

Примітно, що заочне судочинство, міжнародні суди проводять вкрай рідко. Правила МКС передбачають, що обвинувачений підозрюваний має бути присутнім на судовому розгляді.

Схожі публікації

Залишити коментар