Фундація «Українці в Нідерландах» за рік зібрала для України 1,4 млн євро

Фундація «Українці в Нідерландах» за минулий рік повномасштабної війни росії зібрала на допомогу Україні 1 400 000 євро та закупила майже 600 тонн гуманітарних товарів.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінкці Фундації «Українці в Нідерландах».

«Від часу свого заснування у 2014-му році, фундація «Українці в Нідерландах» завжди допомагала Україні. За минулий рік безпрецедентно жорстокої війни росії проти України фундація сфокусувала свою діяльність на зборі коштів та направленні їх для надання необхідної гуманітарної допомоги. Ми зібрали 1 400 000 євро, закупили майже 600 000 кг гуманітарних товарів та доставили їх в Україну тим, хто їх безпосередньо потребував», – йдеться у повідомленні.

Так вже відправлена гуманітарна допомога включає:

  • 69 400 кг медичних засобів;
  • 195 200 кг наборів для виживання в складних умовах;
  • 163 529 кг продуктів харчування;
  • 75 491 кг засобів гігієни;
  • 5,851 кг засобів захисту;
  • 78 023 кг засобів для догляду за дітьми;
  • 4,801 кг електроніки.

Також було придбано 65 транспортних засобів, в т.ч. карети невідкладної допомоги, автобус та автозаправник;  34 дрони; 576 бронежилетів; 35 тепловізорів.

Для транспортування гуманітарної допомоги з Нідерландів в Україну було здійснено 188 вантажних рейсів.

«Кошти та товари які пожертвували наші діаспоряни, небайдужі нідерландці, та наші інтернаціональні друзі сьогодні відіграють критичну роль, адже рятують життя багатьох людей в Україні. Ми дякуємо всім причетним за щедрі внески, завдяки яким ми змогли досягти такого вагомого результату», – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Фундація «Українці в Нідерландах» разом із друзями та союзниками й надалі робитиме все можливе для наближення перемоги, відновлення територіальної цілісності України, та забезпечення миру і процвітання для України та всієї Європи.

Схожі публікації

Залишити коментар