Український політолог: рішення притягнути Путіна до відповідальності розвіює його міф в очах світу

від Стожари

Ордер на арешт Володимира Путіна за воєнні злочини в Україні розвіює його міф в очах світу, – оцінив український політолог Євген Магда в інтерв’ю PAP.

Путіна поставили на місце, провели на лаву підсудних, – сказав експерт.

“Це величезний сигнал світові в контексті деміфологізації Путіна. 16 років тому, коли Путін виголошував свою промову в Мюнхені, весь світ його слухав і дивувався, що буде далі, як йому далі жити з Росією. Потім була Грузія, був Крим і Донбас, а зараз відкрита війна проти України”, – говорить Магда.

У лютому 2007 року на Мюнхенській конференції з безпеки Путін різко критикував владу США за прагнення до світового панування, порушення міжнародного права та провокації нового раунду озброєнь. Він також критикував НАТО за розширення своїх військових структур на території, що межують з Росією.

Сьогодні цього так званого пітерського адвоката поставили на його місце. Йому вказали на лаву підсудних. Безпрецедентне рішення”, – підкреслив Євген Магда.

Нагадаємо, у п’ятницю Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордер на арешт Путіна. Судді задовольнили клопотання прокурора, вважаючи, що є реальні підстави вважати його причетним до воєнних злочинів, пов’язаних із незаконною депортацією дітей з окупованої України до Росії. Цим же рішенням МКС також видав ордер на арешт російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової, обвинуваченої в тих же злочинах.

Пан Магда, який очолює київський Інститут світової політики, зазначив, що аргументація ордера на арешт Путіна пов’язана з депортацією дітей.

Щоб ніхто не сумнівався, чому це сталося, ордер на арешт був виписаний і на Львову-Бєлову, яка викрала дитину в Маріуполі. Це чіткий сигнал міжнародній спільноті: ці варвари крадуть дітей, а діти є загальнолюдською цінністю“, – наголосив український політолог.

Джерело

Схожі публікації

Залишити коментар