Меценати США: Понад 16 мільйонів $ передано на реабілітаційний центр на Львівщині, понад 3 мільйона $ – на «швидкі» для України

Американський бізнесмен Говард Баффет передав $16,3 млн спеціалізованому центру для лікування та реабілітації жертв війни Superhumans Center, який створюють на Львівщині.

Про це повідомив ініціатор центру, український бізнесмен Андрій Ставніцер.

«Тепер офіційно – Superhumans отримав від Говарда Баффета $16,3 млн фінансування. Таким чином, сьогодні Говард – найбільший донор нашого проєкту», – написав пан Ставніцер  (на фото зліва).

Меценати США: Понад 16 мільйонів $ передано на реабілітаційний центр на Львівщині, понад 3 мільйона $ – на «швидкі» для України

За його словами, 15 мільйонів планують витратити на ремонтні роботи та закупівлю необхідного обладнання для першого корпусу клініки. Ще мільйон доларів спрямують на протези для перших пацієнтів. Загалом для повноцінного старту та перших трьох років роботи Superhumans Center збирає $54 млн.

Ставніцер також додав, що Баффет поділяє впевненість, що нові якісні медичні сервіси для постраждалих від війни мають стати доступними в Україні якомога раніше, і особисто дуже уважно вникає в процеси.

Меценати США: Понад 16 мільйонів $ передано на реабілітаційний центр на Львівщині, понад 3 мільйона $ – на «швидкі» для України - фото 2

«Сам він був в Україні шість разів від початку війни, і, сподіваюся, ще багато разів приїде. Постійно взаємодіє з нами і Говардом Олена Зеленська та її команда. І разом ми щодня трохи обганяємо самі себе, щоб відкрити лабораторію протезування та реабілітацію вже за місяць», – зазначив бізнесмен.

Варто зазначити, Superhumans Center – майбутній центр протезування та реабілітації, який утворюють у Львівській області шляхом модернізації та переобладнання державної лікарні.

Крім того, інший американський мільярдер та менеджер гедж-фонду Білл Акман має намір виділити 3,25 мільйона доларів на придбання 15 автомобілів швидкої допомоги для України.

Про це йдеться у листі інвестора Вітні Тілсона, який входить до консультативної ради благодійної організації пана Акмана Pershing Square Foundation, пише Reuters.

«Сьогодні вранці я снідав зі своїм товаришем по коледжу Біллом Акманом, ознайомив його зі слайдами про мою місію «Швидка допомога для України», і одразу ж він погодився пожертвувати 3,25 мільйона доларів», — йдеться в електронному листі Тілсона на адресу його друзів і професійних контактів.

Як зазначається, пан Тілсон очолює нарпямок діяльності організації із закупівлі автомобілів швидкої допомоги для України, якими керуватиме група гуманітарної допомоги MOAS (Migrant Offshore Aid Station), що базується на Мальті.

Пожертва Акмана покриє придбання 15 спецавтомобілів швидкої допомоги Toyota 4×4 Land Cruiser та витрати на їх експлуатацію на передовій.

Варто зазначити, автомобіль Land Cruiser коштує близько 116 тисяч доларів. Його конструкція дає змогу медичному персоналу надавати допомогу пацієнтам стоячи.

Схожі публікації

Залишити коментар