ЄС виділяє €7 млн на проєкти зеленої розбудови українських міст

Європейський Союз у межах ініціативи «Фенікс» виділить €7 мільйонів на проєкти зеленої розбудови українських міст.

Про це повідомив комісар ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс.

«ЄС виділить 7 млн євро на зелену розбудову українських міст. Те, як буде виглядати Україна, залежить від проєктування. Тому це буде співпраця між європейськими та українськими архітекторами, які проєктуватимуть зелені будинки, енергоефективні сучасні школи, дитячі садки», – зазначив пан Сінкявічюс.

За його словами, кошти виділять вже у квітні 2023 року з двох джерел: у межах програми місії Horizon Europe Cities та програми LIFE. До кінця року цей процес має бути фіналізованим.

«Фінансова підтримка в рамках ініціативи «Фенікс» є дуже важливою для відбудови «зелених розумних» міст в Україні. Така ініціатива – це можливість не просто зрозуміти, що потрібно для відновлення України, а й уніфікувати підходи. Найперше з точки зору мінімізації впливу на довкілля під час відбудови наших міст», – пояснив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Програма Європейського Союзу «Фенікс» спрямовуватиметься на допомогу в плануванні під час реконструкції; підтримку у розробці кліматично нейтральних стратегій; обмін знаннями в управлінні зеленим розумним містом; обмін передовою практикою у сфері сталого розвитку та кліматичної нейтральності.

Нагадаємо, Упродовж 2022-го року Україна розширила міжнародні ринки збуту та почала експортувати продукцію тваринного походження до 12 країн світу.

Схожі публікації

Залишити коментар