«Українське шкільництво за кордоном: як вплинула війна в Україні», презентація результатів дослідження МІОК

від Стожари

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) запрошує долучитися до презентації результатів опитування вчителів українознавчих суботніх і недільних шкіл «Українське шкільництво за кордоном: як вплинула війна в Україні», яка відбудеться 17 лютого.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили у МІОК.

У МІОК проаналізували відповіді вчителів з Австралії, Австрії, Аргентини, Бельгії, Великої Британії, Греції, Данії, Естонії, Іспанії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Лівану, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, ОАЕ, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, США, Туреччини, Франції, Хорватії, Швейцарії, Швеції та Японії.

Під час презентації учасники заходу спробують дати відповіді на запитання: Як змінилося українське шкільне середовище за кордоном після широкомасштабного вторгнення рф в Україну? Зокрема говоритимуть про таке:

  • Як живуть та працюють українознавчі школи в нових умовах, спричинених війною?
  • Як змінилася кількість педагогів і учнів після 24 лютого 2022 року? Хто вони?
  • Які потреби і труднощі є у школах?

«Отримані результати дослідження обговоримо із запрошеними експертами та поміркуємо над тим, як залучити українських дітей, які виїхали з України внаслідок вторгнення росії, до навчання в українознавчих суботніх і недільних школах та як підсилити роботу цих шкіл», – ідеться в повідомленні.

Подія відбудеться у п’ятницю, 17 лютого, о 16:00 (за київським часом). Місце проведення: платформа «Зум».

Для участі у презентації потрібно зареєструватися за посиланням. Контактний телефон: +38(067)454-21-62 (Оксана Трумко).

Схожі публікації

Залишити коментар