В Австрії скасували концерт російського піаніста, який підтримує агресію рф проти України

від Стожари

Концертна зала Konzerthaus у Відні скасувала концерт російського піаніста Дениса Мацуєва, призначений на 16 лютого.

Замість росіянина зіграє французький піаніст Олександр Канторов, який засуджує російську агресію та був учасником благодійних концертів на допомогу Україні.

“Дякуємо, що чуєте нас! У Відні скасували концерт відомого російського піаніста Дениса Мацуєва, який підтримує агресію РФ проти України. Це артисти та пропагандисти з ряду нетребків-піонтковських. Тому їм не місце в цивілізованих країнах”, – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Що відомо: після початку повномасштабної війни в Україні, швейцарський Фонд Сергія Рахманінова виключив Мацуєва зі своєї ради. А Латвія внесла його та ще 24 інших російських діячів культури до списку персон нон-ґрата.

Петиція на сайті change.org із закликом скасувати концерт Мацуєва у травні в Генуї за короткий час набрала близько тисячі підписів. До мера Генуї з вимогою скасування концерту також звернувся гурт активістів Arts Against Agression («Мистецтво проти агресії»).

Денис Мацуєв у 2014 році підписався під відкритим листом на підтримку анексії Криму, а також неодноразово висловлювався зі схваленням політики Путіна, зокрема щодо України. Піаніст входив до ініціативної групи з висунення Путіна кандидатом в президенти 2018 року та до робочої групи з підготовки поправок до Конституції Росії.

Це вже не перший випадок, коли заходи артистів, які відверто симпатизують кремлівським вбивцям, скасовують у Європі та США. Світ все ж починає розуміти, що кремль активно використовує культуру та мистецтво, для поширення своєї пропаганди!

Схожі публікації

Залишити коментар