Українські науковці запустили наносупутник на орбіту Землі

Розроблений науковцями, викладачами й студентами КПІ наносупутник PolyITAN-HP-30 запустили в космос з мису Канаверал на ракеті Falcon-9 компанії SpaceX.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Подію транслювали онлайн на ютуб-каналі КПІ ім. Ігоря Сікорського. Запуск відбудеться успішно.

Український наносупутник забезпечить реалізацію наукового експерименту з дослідження теплових труб як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів

Як повідомили у Міністерстві освіти та науки України, апарат був створений фахівцями КПІ імені Ігоря Сікорського до 30-річчя Незалежності України.

Доправлення наносупутника PolyITAN-HP-30 у Сполучені Штати Америки для виведення його на орбіту Землі стало можливим завдяки:

  • спонсорській допомозі компанії «Боїнг Україна»,
  • підтримці Технічного університету Делфт (Нідерланди), спінофф-компанія якого взяла на себе фінансування та технічне забезпечення виведення космічного апарату в космос,
  • Державному космічному агентству України, яке сприяло вирішенню питань логістики та експорту. 

Після виведення на заплановану орбіту наносупутник забезпечить реалізацію наукового експерименту з дослідження ефективності функціонування теплових труб (heat pipes) різних конструкцій як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів. 

Як повідомлялося, наукові проєкти українських школярів запустили у космос.

Також волонтери Київського політехнічного університету ім. Ігоря Сікорського встановили рекорд України з виготовлення окопних свічок.

Схожі публікації

Залишити коментар