Ліхтарик для дитини: у Польщі хочуть зібрати 4,5 млн ліхтариків для української малечі

від Стожари

Розпочалася акція «Ліхтарик для дитини», в рамках якої для українських дітей збирають ліхтарики. У Польщі та Чехії хочуть, щоб кожна дитина, а їх зараз в Україні проживає близько чотирьох з половиною мільйонів, отримала на Різдво ліхтарик.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили в “Українській ініціативі в Чехії” (Ukrajinská iniciativa v ČR).

“Різдво в темряві? За офіційними даними, наразі в Україні проживає 4,5 млн дітей. Всі діти проведуть Різдво в темряві. Давайте спробуємо допомогти їм. Діти бояться темряви, тому наш партнер фонд UNITERS з Варшави має за мету подарувати кожній дитині в Україні маленький ліхтарик. Якщо ви хочете допомогти, приєднуйтесь до нас”, – йдеться у повідомленні.

Голова фонду Uniters Галина Андрушков каже, що ліхтарики мають допомогти українським дітям пережити час, проведений у темних сховищах.

«Ліхтарик як символ світла у темряві. Символ надії, яку ми даємо цій дитині, що сидить у темному бомбосховищі і чекає того промінчика надії. Ми хочемо, щоб усі діти запалили ці ліхтарики, щоб світ був солідарний із тими дітьми, які страждають у темряві», — каже голова фонду.

Перша партія ліхтариків — близько 200 тисяч штук — має бути передана українським дітям на Різдво, яке в Україні святкують 7 січня.

У Польщі ліхтарик разом із батарейками можна привезти або відправити до фонду Uniters, або доставити до штабу добровільної пожежної дружини. А у Чехії – Будинок національних меншин, Воцелова 3, Прага 2.

Приєднуйтесь до ініціативи й Ви, разом допоможемо діткам в Україні, які переховуються від російських обстрілів у темномних бомбосховищах і чекають на промінчик надії!

Схожі публікації

Залишити коментар