Український бізнес отримає $2 млрд кредитування від корпорації IFC

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до структури Світового банку, виділила на підтримку українського бізнесу на $2 мль’ярди.

Про це повідомили на сайті Міністерства економіки.

Зазначається, що кошти спрямують на торговельне фінансування банків, агропромислового сектору, а також підприємців малого та середнього бізнесу.

«Дуже важливим є і той факт, що керівництво корпорації підтримало пропозицію дозволити IFC працювати з державними компаніями. Це зроблено як виняток для України», — йдеться у дописі.

Також Рада директорів IFC схвалила два окремі проекти для приватного сектору – для французької компанії EnVivo, яка має агробізнес в Україні, та страхування військових ризиків «Райфайзен банку».

Очікується, що таке фінансування мобілізує приватний кредитний капітал, адже IFC зазвичай фінансує не більше 30% вартості проекту, долучаючи до фінансового консорціуму комерційні банки та інші МФО.

Загальний обсяг проектів українських підприємств, що можуть бути профінансовані, може становити більше $6 млрд.

«Український приватний сектор продемонстрував безпрецедентну стійкість перед обличчям цієї війни. Підтримка цієї стійкості та продовження нарощування потенціалу приватного сектора є пріоритетом для нас», – відзначив керуючий директор IFC Махтар Діоп.

Варто зазначити, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) входить до Групи Світового банку. Одним з найважливіших напрямків діяльності IFC є мобілізація більших обсягів приватного капіталу з метою розвитку насамперед у країнах з низьким рівнем доходу, а також у державах з нестабільністю та конфліктами. Україна є членом IFC з 1993 року. У вересні 2022 року IFC виділила 30 млн доларів для інвестицій в Україну та Молдову.

Як провідомлялося, Франція заморозила 1,2 млрд євро російських активів.

Схожі публікації

Залишити коментар