Стрічка «Фортеця Хаджибей» здобула нагороду на кінофестивалі Oniros Film Awards у США

Істориком-пригодницький фільм «Фортеця Хаджибей» українського режисера Костянтина Коновалова здобув нагороду на міжнародному кінофестивалі Oniros Film Awards у США.

Про це повідомили в Державному агентстві України з питань кіно.

Зазначається, що стрічка українсько-грузинсько-турецького виробництва здобула нагороду за «Найкращий саундтрек». Відзнаку отримав композитор фільму Мустафа Язиджіолу.

За сюжетом, події відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор’я. Козак Андрій має передати важливу інформацію у Стамбул. Для цього йому треба визволити з темниці батька своєї коханої – турецької красуні Фатіми. Молоді люди відважуються на ризиковану операцію.

Виробник фільму – Одеська кіностудія за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Копродукція/співвиробники: Georgian International Film (Грузія), AISI film (Туреччина), Національна кіностудія ім. О.Довженка (Україна), Тернопільська кінокомісія (Україна), кінокомпанія «ІнсайтМедіа» (Україна).

Спеціально для зйомок фільму на території Одеської кіностудії було побудовано декілька локацій: турецький дворик і таверна. Зйомки ключових сцен фільму проводились на території Білгород-Дністровської фортеці.

Варто зазначити, Oniros Film Awards – міжнародний щомісячний кваліфікаційний конкурс IMDb із публічним показом фільмів з усього світу, що проводиться в Нью-Йорку кожні три місяці. Місія фестивалю – відкривати високоякісні та амбітні фільми, просувати роботи кінематографістів та бути наступним кроком у їхній кар’єрі.

Як повідомлялося, українсько-французька історична драма «ШТТЛ» отримала одну з найвищих нагород – приз глядацьких симпатій на Римському міжнародному кінофестивалі.

Схожі публікації

Залишити коментар