В Україні стартував Національний тиждень читання

З понеділка, 12 грудня, розпочинається Національний тиждень читання. Він триватиме до наступного понеділка.

Про це 12 грудня повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграм.

«Сьогодні ми розпочинаємо другий всеукраїнський Національний тиждень читання, який проводить Український інститут книги спільно з МКІП», – пише пан Ткаченко.

Національний тиждень читання – це щорічна акція, яку проводить Український інститут книги. Мета цієї ініціативи привернути увагу до українських книжок у бібліотечних фондах країни, популяризувати читання та посприяти розвитку популярної літератури рідною мовою.

Цього тижня відбудеться дві акції:

  • «Зачитане до дірок»
  • «Книга на війні».

«Читання сьогодні для мене набуло нових кольорів – ти не тільки споживаєш необхідний та цікавий контент, ти кожну книгу пропускаєш через досвід сьогодення. Сьогодні буду ділитись своєю підбіркою книжок від українських або іноземних авторів, виданих українською мовою. І вас закликаю ділитись», – пише Ткаченко.

Для того аби взяти участь в Національному тижні читання необхідно ділитися своїми найулюбленішими книжками від українських або іноземних авторів, виданих українською мовою з хештегами #ЗачитанеДоДірок і #тижденьчитання. Та розповідати в соцмережах про найбільш важливі для вас і для українського суспільства книги цього воєнного року з хештегами #КнигаНаВійні та #тижденьчитання. А також поширювати добірки книжок, які стали особливо важливими для вас протягом війни 2022 року з тими ж хештегами.

Як повідомлялося, працівники компанії «Прикарпаттяобленерго» здали на макулатуру понад 3 тонни російських книг, а завдяки вирученим коштам закрили збір на бойовий дрон для ЗСУ.

Схожі публікації

Залишити коментар