До посольства України в Греції надійшов закривавлений пакунок – МЗС

від Стожари

Вранці, 12 грудня, до посольства України в Греції надійшов закривавлений пакунок. Загалом погрози отримали 33 дипломатичні установи України у 17 країнах.

Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Зранку до посольства України в Греції надійшов закривавлений пакунок. Адреса відправника така ж як і на решті конвертів, які раніше надійшли до українських посольств та консульств: автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen. Грецька поліція розпочала слідчі дії. Очікуємо також пришвидшення розслідування з боку німецьких правоохоронців», – повідомив Ніколенко.

Зафіксовано вже 33 випадки погроз у 17 країнах: 1 замах на теракт, 2 повідомлення про мінування, 1 випадок вандалізму, 1 випадок письмової погрози та 28 закривавлених пакунків.

Нагадаємо, погрози отримали дипломатичні установи України в Австрії, Ватикані, Данії, Іспанії, Італії, Казахстані, Нідерландах, Польщі, Португалії, Румунії, США, Угорщині, Франції, Хорватії, Чехії.

Все почалося з вибуху 30 листопада у посольстві України у Мадриді. Вибухівку було заховано у конверті з листом, адресованим послу України Сергію Погорельцеву.

Схожі публікації

Залишити коментар