Студенти КПІ ім. Сікорського встановили рекорд України з виготовлення окопних свічок

Волонтери Київського політехнічного університету ім. Ігоря Сікорського встановили рекорд України з виготовлення окопних свічок.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Так в КПІ десятки студентів зібралися у суботу. Вони різали картон, скручували його, викладали у баночки і заливали воском. За добу виготовили 5 359 свічок. Результат зафіксували в Національному реєстрі рекордів. Рекорд встановили з нагоди Міжнародного дня волонтера (адже КПІшники не лише допомагають зігріти військових, а й популяризують саму ідею волонтерства).

Загалом студенти КПІ почали виготовляти свічки з середини вересня. Це досить популярний напрям волонтерства. Баночки для цього збирають у бібліотеках та хабах. Такі свічки ще називають кишеньковими, адже їх легко носити з собою у кишені. Вона довго горить (орієнтовно дві години), на ній можна підігріти горнятко із напоєм. Військові їх дуже цінують.

Як повідомлялося, 8-річний волонтер Сергій Мороз із Чернігова передав для підрозділів оперативного командування «Північ» пікап, кошти на який збирав співом українських пісень.

Схожі публікації

Залишити коментар