Українська правозахисниця потрапила у список 25 найвпливовіших жінок світу

Українська правозахисниця та керівниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук потрапила у список 25 найвпливовіших жінок світу за версією видання Financial Times.

Про це повідомили на сторінці правозахисної організації.

Вплив діяльності Олександри Матвійчук на суспільство відзначили у категорії «Лідери».

«Замість квітів від місцевих жителів, Росія зіткнулася з сильною, волелюбною нацією, яка не хотіла здаватися. У відповідь російські війська вчиняють жорстоку фізичну та психологічну війну: бомбардування, зґвалтування, тортури та депортації. 39-річна юристка та правозахисниця Олександра Матвійчук віддано документує докази воєнних злочинів в Україні через Центр громадянських свобод, який вона очолює», – пише видання.

Також до рейтингу найвпливовіших жінок світу, зокрема, включили:

  • прем’єр-міністерку Фінляндії Санну Марін,
  • тенісистку Серену Вільямз,
  • герцогиню Сассекську Меґан Маркл
  • та міністерку клімату Пакистану Шеррі Рехман.

Варто зазначити, Громадська організація «Центр Громадянських Свобод» створена 30 травня 2007 року і розташована в Києві. Місією ЦГC є просування цінностей прав людини, демократії і солідарності в Україні і світі заради реального утвердження принципу людської гідності.

Для цього ЦГС займається захистом фундаментальних прав і свобод людини; представництвом інтересів громадськості та здійсненням громадського контролю за дотриманням прав людини в діяльності органів влади та місцевого самоврядування; роботою з молоддю для формування нового покоління молодих правозахисників і громадських активістів; просвітою і освітою в області прав людини і демократії; реалізацією програм міжнародної солідарності.

Як повідомлялося, українська письменниця Оксана Забужко стала першою жінкою в Україні, яка отримала премію міської ради Кракова імені Станіслава Вінценза. Раніше цією відзнакою нагороджені були лише чоловіки.

Схожі публікації

Залишити коментар