Рекорд України з підйому штанги встановив юний закарпатець

від Комарі Альберт

Найбільша кількість підйомів штанги вагою 33 кілограми в положенні лежачи – саме така офіційна назва встановленого всеукраїнського рекорду дев’ятирічним Василем Маєвським з села Клячаново, що розташоване в Мукачівському районі Закарпатської області.

І ще раз ми отримали підтвердження того, що українські діти мають чудовий і великий потенціал як у спорті, так і в інших галузях діяльності. Не зважаючи на порівняно слабку підтримку дитячого спорту в Україні, бажання і талант усе одно пробиваються немов “крізь асфальт”.

Вражає те, що Василь Маєвський з Мукачівщини зміг підняти штангу вагою 33 кілограми при власній вазі 46 кілограмів 200 грамів 14 разів за 1 хвилину 12 секунд, чим саме і встановив рекорд України.

Це – базова вправа, і щоби рекорд вважався дійсним, керівниця національного реєстру рекордів України уважно спостерігала за правильністю виконання. Жим лежачи майбутньому рекордсмену потрібно було виконувати так, щоб ступні не відривалися від підлоги, таз не відривався від лавки, а великі пальці рук були витягнутими.

Тренером хлопця став його батько, а підтримати юного спортсмена прийшла вся родина: мама, старший брат та молодша сестра. Батько Василя розповів, що син почав проявляти інтерес до спорту ще в 4 роки. А в 6 вже взявся за штангу.

Рекордом сина батько-тренер задоволений, каже що син планував підняти штангу 10, максимум 15 разів, а вдалося це зробити 14 разів.

Сам дев’ятирічний рекордсмен говорить, що в майбутньому хоче встановити світовий рекорд, а земляків готується знову здивувати спортивними досягненнями вже через кілька місяців.

Схожі публікації

Залишити коментар