У місті Вінніпег відбувся Triennial Congress of Ukrainian Canadians

У канадському місті Вінніпег відбувся Трирічний Конґрес українців Канади (Triennial Congress of Ukrainian Canadians), де зібралися провідники українських канадських організацій та громад, а також запрошені гості.

Про це у Фейсбуці повідомив Світовий конґрес українців.

Президент СКУ Павло Ґрод розповів учасникам Конґресу про діяльність Світового конґресу українців і протидію російському агресору.

Також він подякував Конґресу українців Канади та друзям України за потужну підтримку і допомогу, яку отримує Україна після 24 лютого 2022.

Колишній голова Штабу оборони Канади, Генерал Рік Хіллієр доповідав про роботу Стратегічної консультативної ради, яку він очолює в рамках кампанії СКУ #UniteWithUkraine.

Зауважується, що до Конґресу долучилися Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, Віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Канади Христя Фріланд, посол України в Канаді Юлія Ковалів, колишній посол у Канаді Андрій Шевченко та інші.

Тема XXVII Трирічного Конґресу – Сильніші Разом.

«Ми зосередимося на важливості єдності в нашій громаді та розглядатимемо вплив війни та гуманітарної кризи на наші місцеві українські громади та шляхи підтримки хвилю переміщених українців у Канаді», – йдеться у повідомилені пресслужби Конґресу українців Канади.

Нагадаємо, нещодавно Світовий конґрес українців закликав світові уряди заморожувати російські активи, а також створювати законодавчу базу, яка дозволить оперативно конфіскувати їх.

Схожі публікації

Залишити коментар