Документалісти Al Jazeera з початку березня зафільмували реалії роботи евакуаційних поїздів в Україні

Українська залізнична система стала порятунком для понад шести мільйонів біженців, які втікали від нападу росії з початку війни 24 лютого цього року.

На офіційній сторінці Укрзалізниці у Facebook висловлюється вдячність журналістам Al Jazeera, які були чи не першими, хто наважився приїхати до охопленої війною країни, щоб зафільмувати те, як працюють залізничники, як відбувається евакуація українців.

“Героїнею цього фільму стала начальниця одного з евакуаційних поїздів Укрзалізниці — львів’янка Ірина Петрущак. Супроводжуючи її та поїзну бригаду в рейсах впритул до охоплених бойовими діями регіонів, журналісти відображають відчуття, які переживали всі залізничники та загалом усі українці на початку повномасштабної війни”, – розповіли у прес-службі УЗ.
 
 
Через місяць війни пані Ірині запропонували очолити евакуацію мирних жителів із охопленого бойовими діями південного сходу України. В той час у Маріуполі відкривається коридор для порятункц людей. По країні встановлено комендантську годину, час обмежений. Пані Ірина погоджується вирушити у саме серце війни.
 
Цей фільм Adriana Cardoso та Guillem Valle, як і багато інших журналістських матеріалів, покликаний показати світу правду про вторгнення росії в Україну. 

Як повідомлялося, волонтери України та США допомагають рятувати тварин з охоплених війною регіонів.

Схожі публікації

Залишити коментар