Як тендітна жіночка із фронтового Святогірська вивезла з-під обстрілів 4 коней

Пані Ксенія Корецька тренерка з верхової їзди. Рятувати своїх улюбленців з-під обстрілів у Святогірську їй довелося самотужки. Арія, Арізона, Лавіна та Сара тепер оселилися зі своєю хозяйкою у Черкасах.

Як коники-переселенці підкорюють нове місто, розповідає ШоТам.

Благородним тваринам довелося без зупинок їхати 16 годин у тісному причепі. Це був єдиний варіант вивезти коней. Куди їхати, пані Корецька обирала навмання – випали Черкаси.

«У нас у Черкасах нікого не було: ні знайомих, ні родичів. Ми просто обрали місто на карті… Бо біля річки, бо місто було схоже нам на наш рідний Святогірськ – воно дуже мальовниче. Там річка і гори, ліси і поля. І Черкаси дещо схожі», — каже тренерка з верхової їзди.

Нащастя у місті знайшовся прихисток і для таких рідкісних переселенок – на допомогу прийшов центр іпотерапії на базі кінного клубу «Аматор». Центр ще добудовує власну конюшню, але в допомозі Ксенії не відмовили.

Місцеві мешканці також знають про коней-переселенців і намагаються допомогти.

«Інформація про перевезених з іншої області коней почала швидко поширюватися, і для місцевих це було дуже цікаво. Діти і навіть бабусі приносили якісь залишки від їжі… Навіть у маленькому пакетику, що бабусечка назбирала після приготування супу і принесла, і вона несла це від щирого серця», — ділиться пані Ксенія.

У такій теплій атмосфері коні швидко адаптувались. Арія, Арізона, Лавіна та Сара уже стали місцевими зірками. А Ксенія тепер навчає черкасців їздити верхи та влаштовує фотопрогулянки.

Після Перемоги дівчина мріє проїхатись верхи усією вільною Україною.

«І зупинятись у кожному селі, в кожній оселі, спілкуватися з людьми, ділитися враженями і відчути цю атмосферу вільної території, вільної України і вільної кожної домівки», — каже тренерка з верхової їзди Ксенія Корецька.

Спорудження навісу та закупівля кормів на зиму – найактуальніші потреби.

Познайомитись із гривастими переселенками й допомогти їм підготуватися до зими можна за адресою: місто Черкаси, вул. Теліги 151, кінний клуб «Аматор».

Як повідомлялося, у Чорному морі через військові кораблі рф загинуло 50 тисяч дельфінів.

Схожі публікації

Залишити коментар