Ізюм, Мелітополь: Про особливості шкільної освіти в умовах окупації

У смт Борова на Ізюмщині (нині звільнений від ворожої окупації регіон Харківської області) прокурори обласної прокуратури спільно зі співробітниками СБУ у приміщенні, де знаходилась так звана «адміністрація» окупантів, виявили близько ста російських підручників для школярів.

Про це повідомили 27 жовтня на сайті Офісу Генпрокурора.

Серед них книжки з російської мови, історії РФ різних періодів, основ безпеки життєдіяльності, суспільствознавства з російським триколором на обкладинці та інші. 

В Прокуратурі Харківської області зазначають, що у такій “навчальній літературі”присутня тотальна брехлива російська пропаганда. Наприклад, в підручнику з історії написано про «великое воссоединение Крыма с рф» та про «крупнейший проект — строительство Крымского моста». Крім того, не оминули автори книжок і визнання рф незаконних «ДНР» та «ЛНР» у лютому 2022 року.

Навіть у підручнику з основ безпеки життєдіяльності, за яким дітей вчать правилам пожежної безпеки та основам охорони здоров‘я, пишуть, що події 2014 року в Україні — це прояв екстремізму та тероризму.

Підручники будуть використані як речові докази у кримінальних провадженнях за фактами колабораційної діяльності та геноциду. Окупанти намагалися русифікувати учнів, викорінюючи все українське. Вони планували розпочати наступний навчальний рік в окупованих містах і селах області за програмами та стандартами освіти держави-агресора.

Також мер Мелітополя Іван Федоров 27 жовтня повідомив у Телеграм, що у навчальних закладах окупованих міст тотальна нестача кадрів: в багатьох школах звільняються педагоги-зрадники.

“Вчителі-колаборанти з тимчасово окупованого Мелітополя відчули запах смаженого і тікають зі шкіл. Так, в 13-їй школі промивати дітям мозок російською пропагандою вже нікому: звільнились майже всі горе-“освітяни”. В інших закладах в окупантів тотальна нестача кадрів. Настільки, що в 16-ій школі класними керівниками стали військовий-чеченець і студентка фейкового університету, який рашисти відкрили на базі захоплених мелітопольських вишів”, – розповів очільник міста.

Нагадаємо, раніше міністерство освіти російської федерації у вересні оновило методички для вчителів, за матеріалами яких проводяться класні години «Розмови про важливе».

Як повідомлялося, раніше ми розповідали історію, яку приховували в СРСР, – похід Петра Сагайдачного на Москву.

Також варто прочитати, як спецслужби СССР боролися з українською новою та старою еміграцією

Схожі публікації

Залишити коментар