Червоний Хрест України вимагає жорстких заходів проти російського за збір грошей для сімей мобілізованих

від Стожари

Червоний Хрест України закликає партнерів з міжнародного Руху Червоного Хреста запровадити “жорсткі заходи” щодо російського Червоного Хреста – після того, як стало відомо, що він збирає гроші для сімей мобілізованих, які воюють проти України.

Про це заявили в Національному комітеті Товариства Червоного Хреста України.

Зазначається, що російський Червоний Хрест вкотре порушує принцип нейтральності, розпочавши підтримку політичної акції #МИВМЄСТЄ, започаткованої Москвою, в межах якої передбачена допомога військовослужбовцям.

«Ми розуміємо, що сім’ї мобілізованих громадян зараз стикаються з низкою труднощів. Це і почуття тривоги на тлі переживання за близьких людей, і потреба фінансової чи гуманітарної підтримки. Тому дуже важливо їх підтримати та надати посильну допомогу», — заявив голова російського Червоного Хреста Павло Савчук.

“Червоний Хрест України закликає партнерів з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця до необхідності запровадження жорстких заходів щодо недопущення таких дій російським Червоним Хрестом”, – йдеться в повідомленні.

Російський Червоний Хрест є учасником Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (не плутати з Міжнародним комітетом Червоного Хреста) – міжнародного гуманітарного руху, в якому беруть участь майже 97 мільйонів добровольців у всьому світі.

Задекларована мета МРЧХ – “захист людського життя та здоров’я, запобігання людським стражданням та їх полегшення, незалежно від раси, релігійних та політичних поглядів”.

Нагадаємо, раніше Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Червоний Хрест не прибув на лінію розмежування, де на нього там чекала українська делегація. “Це видалось для МКЧХ складнішим, ніж просто вкотре опублікувати “заклики до обох сторін” на сторінках свого сайту. Попри наш заклик і готовність забезпечити таку поїздку, МКЧХ ми не побачили”, – повідомив омбудсмен. Він додав, що Україна (на відміну від Росії) допускає МКЧХ до утримуваних нею військовополонених і дотримується норм Женевських конвенцій. “Але МКЧХ мовчить, і за цією мовчанкою криється покривання та приховування від міжнародної спільноти злочинів, які вчиняє РФ. Це війна, так. І вона не є безпечною. Але хіба не для цього створена місія МКЧХ, хіба не на її діяльність і виконання покладеного мандата люди з усього світу жертвують кошти?” – додав Лубінець.

Схожі публікації

Залишити коментар