World Cup USA 94 і афіша Романа Головінського

Чемпіонат світу з футболу 1994 року мав численні цікавості, унікальності та рекорди. Вражала відвідуваність матчів, шокували несподівані результати ігор, «народжувались» нові зірки і ще багато можна приводити різних факторів. Але зараз не про це.

Маю надзвичайно цікаву історію здійснення свої мрії й досягнення поставленої цілі.

Мова йде про Романа Головінського, який мав мету – закарбувати своє ім’я в історії разом із чемпіонатом світу з футболу 1994 року, що відбувся в США!

Можливо б широкому загалу й не судилося дізнатися про цю історію. Адже всі найчастіше згадують голи, перемоги, поразки, зірок футболу. І в меншій мірі інші деталі футбольного життя. Наприклад – лого чемпіонату світу (логотип був презентований 17 квітня 1991 року в Лос-Анджелесі. Розробник логотипу компанія Pentagram).

Так могло статися і цього разу. Але ж ні! Завдяки часописам «Юнак» та «Ukrainian Weekly» ми маємо чудову нагоду долучитися до начебто дрібнички (це на перший погляд), а насправді ми стаємо свідками великої перемоги!

 Отже, у 1993 році повідомлялось наступне. Роман Головінський, дієвий пластун, отримав першу нагороду (до речі за перемогу він отримав 50$, нагородну стрічку та пам’ятний комплект пін-кубків) за креативну та оригінальну композицію афіші (poster), яка була присвячена чемпіонату світу з футболу 1994 року.

Ця перемога мала чималий розголос, бо Роману писав Голова Комітету штатів Нью-Йорку та Нью-Джерсі – Джордж Зоффінгер: «Ґратулюємо! Твоя афіша зайняла перше місце в категорії 8-ого класу в змаганнях афіш присвячених Світовим змаганням копаного м’яча-94…

Хочемо Тебе, Твоїх родичів та учителів запросити на урочисту церемонію відзначення. Сподіваємося, що Ти зможеш прибути на ці святкування до Стейтового Дому Нью-Джерзі, де буде присутний теж і губернатор Джим Флоріо і члени Комітету світових змагань копаного м’яча Америки».

Церемонія нагородження відбулась 4 травня 1993 року. Цікаво було б дізнатися більш детально про переможця та його унікальне переможне футбольне творіння.

Читайте також про українських зірок канадського спорту.

Схожі публікації

Залишити коментар