Пилипа Орлика «оживили» завдяки технології Reface

За допомогою технологій Reface вдалося «оживити» автора першої української Конституції  Пилипа Орлика.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України.

Зазначається, що це спільний проєкт Мінкульту та компанії Reface, що працює у сфері штучного інтелекту. Розроблена Reface програма дозволяє користувачам змінювати обличчя у відео чи GIF та анімувати їх.

«Проєкт покликаний довести проєвропейську позицію України, що існувала з давніх-давен, та те, що історично ми з московією ніколи не були братами», — ідеться у повідомленні.

В оприлюдненому відео автор першої української Конституції звернувся до українців зі словами: «Ті, що дбають про інтерес цілої Європи і кожної її держави зокрема, легко зрозуміють небезпеку для свободи Європи від московської держави. Які б великі не були московські насильства, вони не дають ніякого законного права москалям щодо України. Народ завжди має право протестувати проти гніту і повернути уживання своїх стародавніх прав, коли матиме на це слушний час. Якщо знайдете в чомусь неправду, викрийте мене!».

Голосом Пилипа Орлика став український актор Юрій Сосков. Наголошується, що постать Пилипа Орлика — знакова для української історії.

Перша українська Конституція його авторства — важливий державотворчий артефакт. Ще тоді в документі йшлося про цілісність і непорушність кордонів України та відновлення братерства з Кримською державою. Крім того, гетьман вже тоді мріяв про сильну незалежну Україну і перший, хто формував в Європі антимосковську коаліцію.

Варто зазначити, Reface — український АІ-стартап. Цей мобільний застосунок Reface посів перше місце в топі американського AppStore. Ним користуються понад 200 млн користувачів. Свого часу компанія залучила $5.5 млн від фонду Andreessen Horowitz.

Як повідомлялося, єдиний латиномовний оригінал Конституції Пилипа Орлика в серпні можна було побачити у Стокгольмі.

Схожі публікації

Залишити коментар