В Німеччині пройдуть підготовку 5000 бійців ЗСУ

Німеччина планує підготувати бригаду з 5000 українських військових у межах навчальної місії ЄС EUMAM Ukraine.

Про це заявив канцлер Олаф Шольц під час виступу у Бундестазі.

«Німеччина хоче до весни підготувати повноцінну українську бригаду чисельністю до 5 тисяч осіб», – зазначив глава уряду ФРН.

Шольц також додав, що, окрім гуманітарної та військової підтримки, Україні було виділено $20,7 млрд, а всього за 2022 рік Київ має отримати фінансову підтримку на суму $33,3 млрд.

Шольц також запевнив, що завдяки передачі ФРН військової техніки країнам-партнерам ті, у свою чергу, змогли відправити Україні майже сотню танків зі своїх арсеналів. Канцлер також повідомив, що Україна отримала фінансову підтримку, достатню для покриття потреб до кінця року.

Варто зазначити,

EUMAM Ukraine – нова військова допоміжна місія з підтримки України, започаткована Європейським Союзом. Метою місії є внесок у розвиток військових спроможностей ЗСУ для ефективного проведення військових операцій, що дасть змогу Україні захищати свою територіальну цілісність в межах міжнародно визнаних кордонів, ефективно здійснювати свій суверенітет і захищати цивільне населення.

EUMAM Ukraine забезпечуватиме особисте, колективне та спеціалізоване тренування для ЗСУ, включаючи Сили територіальної оборони, а також здійснюватиме координацію та синхронізацію зусиль країн-членів щодо тренування українського персоналу.

Як повідомлялося, Франція проведе інтенсивну підготовку 2000 українських військових.

Іспанська армія також долучиться до процесу навчання українських військових.

Схожі публікації

Залишити коментар