Українських дошкільнят у Польщі з листопада готуватимуть до 1 класу на благодійній основі

від Комарі Альберт

З початку листопада діти з України, які перебувають на даний момент у Польщі, зможуть відвідувати спеціальні заняття для підготовки до навчання у школі з нового навчального року. Така підготовка до першого класу буде безоплатною і стосуватиметься дітей віком 5-6 років.

Про це повідомили на сайті програми “Школа майбутнього першокласника”.

Скористатися програмою зможуть українці у 12 містах Польщі. Вона діятиме у Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Гданську, Катовіце, Жешуві, Познані, Бидгощі, Любліні, Лодзі, Щецині, Білостоці.

Про які умови участі у програмі ми говоримо? Діти вікової категорії 5-6 років протягом року будуть вчитися писати, читати, рахувати, розвивати мову, логіку і пам’ять, абстрактне мислення, ритміку.

Також дошкільнята на заняттях навчатимуть польську мову, щоби легше адаптуватися до середовища. Крім того, діти пройдуть соціалізацію та психологічну підготовку.

У групах буде по 22 дитини. Заняття проводитимуть тричі на тиждень по дві години кожне: час проведення – з 17:00 до 19:00.

Для дітей також буде організовано харчування, будуть надані усі необхідні матеріали для навчання.

Плата за таку підготовку до 1 класу, як ми вже зазначили, не стягуватиметься.

Читайте також: Де у Парижі українські діти можуть вивчати рідну мову, літературу та історію?

Щоби зареєструватися у програмі, яку фінансує фонд “Незламна Україна”, батьки майбутніх першокласників повинні заповнити анкету на сайті програми за цим посиланням.

Реєстрація буде доступною до 21 жовтня.

Стартує програма, відповідно, із 1 листопада.

Нагадаємо, раніше у Польщі стартував проєкт, який допомагає молоді з України безкоштовно навчатися, отримати житло та працювати одночасно.

Схожі публікації

Залишити коментар