Збірна України з гандболу зберігає шанси кваліфікуватися на Чемпіонат Європи-2024

від Комарі Альберт

Чоловіча збірна України з гандболу вдало розпочала кваліфікацію на Чемпіонат Європи 2024 року. В матчі першого туру українці в дуже непростому матчі впоралися з командою Фарерських островів – 29:25.

“Синьо-жовті” виграли першу половину зустрічі з рахунком 18:14, а після перерви зберегли 4-очковий гандикап і довели справу до перемоги.

Цікаво, що ця важлива стартова перемога перервала прикру семиматчеву серію поразок головної гандбольної дружини України.

У другому турі, який відбувся вчора, 16 жовтня, збірна України в Бухаресті зіграла з командою Румунії. Це був останній кваліфікаційний матч у цьому році, решта матчів відбудеться наступного року.

Збірна Румунії в попередньому матчі поступилася Австрії, що очолила групу після першого туру, з рахунком 32:36. А цього разу румуни, на жаль для нас, здобули першу перемогу у кваліфікації до Євро-2024.

Востаннє команди України і Румунії грали між собою ще 2018-го року в межах кваліфікації на чемпіонат світу: тоді збірні зіграли внічию.

Після першого тайму вже в цьогорічному відборі на Євро в Бухаресті Україна поступалася з рахунком 14:18.

Упродовж другої половини матчу підопічним В’ячеслава Лочмана вдавалося скоротити відставання до трьох м’ячів, проте наздогнати суперників вони так і не змогли. У підсумку українська команда поступилася з рахунком 26:34.

Чотири інші матчі відбору на континентальну першість відбудуться вже в березні-квітні 2023 року. І нагадаємо, що до фінальної частини Євро-2024 вийдуть по дві найкращі команди з кожної відбіркової групи, а також чотири найкращі збірні, які посядуть треті місця у своїх квартетах.

Тому українська збірна зберігає доволі таки непогані шанси на те, щоби кваліфікуватися на Чемпіонат Європи з гандболу.

Найкращим бомбардиром української команди став 21-річний півсередній запорізького “Мотора” Ігор Турченко, який забив сім голів із дев’яти спроб.

В іншому матчі Фарерські острови поступилися  Австрії з рахунком 28:30. Австрійці впевнено лідирують після двох стартових турів у цій групі.

Турнірна таблиця групи 4

  1. Австрія – 4 очки (2 матчі), 66:60 
  2. Румунія – 2 (2), 66:62
  3. Україна – 2 (2), 55:59
  4. Фарерські острови – 0 (2), 53:59 .

До речі, Україна двічі поспіль кваліфікувалася на останні два Євро 2020 і 2022 років, але не виходила там із групи. Найкращим результатом команди на цьому рівні залишається 11-те місце 2002 року. А от Румунія не відбиралася на гандбольне Євро з 1996 року.

Кваліфікацію Україна продовжить уже в березні та квітні 2023 року. Тоді на неї чекають два матчі з Австрією, а також матчі-відповіді з Фарерськими островами та Румунією.

Схожі публікації

Залишити коментар