“Українці – щит Європи”: у Ліоні пройшла акція на підтримку українських захисників.

від Стожари

Українці по всьому світу протягом 14 – 16 жовтня виходили на центральні вулиці своїх міст, щоб підтримати Україну та українських захисників. Акції проходили в рамках кампанії DefendingUkraine, приуроченої до Дня захисника. Таку акцію підтримки влаштувала українська громада у французькому Ліоні.

Українська громада у французькому Ліоні наголосила, що Україна є “щитом Європи” і вільного світу.

Українські захисники сьогодні уособлюють героїзм і мужність воїнів багатьох поколінь, воїнів багатьох країн – усіх тих, хто протягом століть відстоював ідеали свободи, свою землю і боровся за незалежність,
– говорили учасники заходу.

Демонстранти зазначали, що сучасна Росія – це терористична держава, яка розуміє лише мову сили. Зупинити її може лише перемога української армії на полі бою, сприяє цій перемозі – західна зброя. Тому так важливо вистояти і підтримувати Україну до остаточної перемоги.

Українці в Ліоні наголосили, що майже після 8 місяців повномасштабної війни міжнародна спільнота нарешті визнала Путіна як терориста, яким він був протягом багатьох років. Відзначили, що диктатор втягнув значну частину свого населення в криваву і божевільну колоніальну кампанію, з якої вже не знає, як вирватися.

“Путін та його авторитарний режим становлять серйозну загрозу миру в усьому світі і мають бути розгромлені, як були розгромлені нацистська Німеччина та Адольф Гітлер у травні 1945 року”, – підсумували демонстранти.




Схожі публікації

Залишити коментар