Розширення навчань ЗСУ: Франція проведе інтенсивну підготовку 2000 українських військових

Дві тисячі українських військовослужбовців найближчим часом пройдуть кількатижневу підготовку у Франції.

Про це заявив міністр Збройних сил Франції Себастьєн Лекорню в інтерв’ю Le parisien.

Зазначається, що українські захисники упродовж кількох тижнів проходитимуть військову підготовку у французьких частинах.

«Президент Франції Емманюель Макрон затвердив план підготовки, який дозволить розмістити в країні до двох тисяч українських військових. Вони будуть приписані до наших частин на кілька тижнів», — заявив пан Лекорню.

 Раніше у Франції вже готували українських артилеристів для обслуговування гаубиць Caesar, що передаються Україні.

«Необхідно підготувати нове покоління солдатів, які змогли б триматися тривалий час. Ми це робимо, дотримуючись норм права … і допомагаємо країні, що воює», — підкреслив міністр.

Він також нагадав про створення фонду для закупівлі Україною озброєнь у розмірі 100 млн євро. Ці кошти надано Францією, щоб Україна купувала на них озброєння у французьких виробників. Також міністр додав, що перші замовлення вже зроблено. Йдеться про системи плавучих понтонів для форсування рік, які будуть поставлені французьким підприємством.

Міністр відзначив, що Франція передасть Україні зенітно-ракетні комплекси Crotale, які допоможуть посилити протиповітряну оборону. Кількість таких комплексів невідома, але вона буде суттєвою, щоб дозволити захистити небо.

Як повідомлялося, Іспанська армія також долучилася до процесу навчання українських військових.

Схожі публікації

Залишити коментар