Паризьке міжнародне студмістечко надало допомогу 150 українським науковцям та студентам

7 жовтня відбулося урочисте відкриття віртуального Українського дому у паризькому міжнародному студентському містечку (Maison de l’Ukraine, Cité internationale universitaire de Paris).  

Про це повідомило Посольство України у Франції на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.  

“Це стало можливим завдяки ініціативі національної фундації містечка. Оскільки будівництво окремого будинку у рамках містечка не було можливим, було прийнято рішення надати допомогу українським студентам, дослідникам і науковцям, які постраждали від війни в Україні, шляхом їх розселення по іншим будинкам, які знаходяться на території містечка”, – розповіли у дипвідомстві.  

 Крім цього, серед основних завдань Ураїнський дім вбачає прийом, розселення, супроводження та інтеграцію студентів, дослідників і науковців, у тому числі шляхом надання їм стипендій.  

У Посольстві розповіли, що наразі, за підтримки меценатів фундації, було надано допомогу 150 українським науковцям та студентам, а також зібрано близько 500 тис. євро для продовження програми на 2022/2023 рік.  

Радник Посольства України у Франції пан Баранов, під час урочистої церемонії, привітав важливу ініціативу фундації та подякував всім меценатам та спонсорам за підтримку українських науковців та нові перспективи для українського студентства.

Як повідомлялося, Генконсул України в Едмонтоні зустрівся з українськими студентами Університету Альберти.

Схожі публікації

Залишити коментар