У французькому місті Арль провели свято української культури

У місті Арль (фр. Arles) на південному сході Франції (департамент Буш-дю-Рон) в суботу 8 жовтня в рамках фестиваля “Бабиного літа” Festival Ete indien(s) відбулася презентація Ассоціації українських біженців, що оселилися в регіоні, та ярмарка творчості наших майстрів. 

Про це “Стожарам” розповіла ініціаторка події пані Ірина.

До проведення заходу також  долучилися – L’Archipel, жінки d’Ukraine en Provence та La Cuisine Griffeuille. Ініцітори події вдячні їм за допомогу в організації справжнього свята української культури та творчості. 

“Минулої суботи ми у складі асоціації організували чудесне свято в підтримку України💙💛. Танці, співи, теплі слова підтримки. Дякуємо французькій громаді за надану можливість🙏“, – пише пані Ірина на своїй сторінці у Facebook.

На цьому святі мешканці та гості курортного французького містечка могли помилуватися та придбати різноманітні витвори українськиїх майстринь – вишивки, живопис, прикраси, вироби зі шкіри та інших матеріалів з національним та патріотичним декором. Бажаючі могли взяти участь у творчіх майстер-класах. 

Учасникам осіннього свята пропонувалося скуштувати апетитні страви української національної кухні. Активна українська громада регіону влаштувала для усіх гарний настрій з музикою та танцями.

Можна з впевненістю сказати, що українська діаспора у Франції цого року поповнилася активними та креативними особистостями. 

Як повідомлялося, у столиці Франції невщухають акції на підтримку України.

Схожі публікації

Залишити коментар