Італія готує до відправки п’ятий пакет допомоги ЗСУ

Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні на засіданні парламентського комітету з безпеки республіки повідомив, що  Італія готує до відправки в Україну п’ятий пакет військової допомоги. 

Про це повідомляє видання Formiche.

П’ятий міжвідомчий указ дозволяє відправку військової техніки, матеріалів та обладнання державним органам України. Очікується, що документ буде підписаний до кінця цього тижня.

Видання зазначає, що минулої весни Палата представників і Сенат дозволили уряду відправляти зброю в Україну без обов’язкового голосування по кожному новому указу, принаймні, до кінця цього року.

Як повідомив заступник глави Міноборони Італії Джорджо Мулі, учасники засідання виступили за параметри нового Декрету одноголосно.

Аналогічне засідання щодо четвертого пакету озброєнь відбулося наприкінці липня.

У березні парламент Італії схвалив урядовий законопроєкт, який передбачає надання різноманітної допомоги Україні, включаючи постачання озброєнь. Зміст цих пакетів залишається засекреченим.

Нагадаємо, з початку війни пані Джорджа Мелоні рішуче підтримувала постачання Україні зброї для самооборони і обіцяла підтримувати політику Заходу, спрямовану проти агресії Росії. 

Як повідомлялося, Франція передасть військовим підрозділам Збройних сил України 20 сучасних бронеавтомобілів Bastion.

Схожі публікації

Залишити коментар