Українські боксери боротимуться за олімпійські ліцензії, не зважаючи на ІВА

від Комарі Альберт

Усі спортсмени-представники з боксу як на відбіркові, так і на фінальні змагання Олімпійських Ігор у Парижі-2024 будуть акредитовані у своїх Національних Олімпійських Комітетах, які підпорядковуються Міжнародному Олімпійському Комітету (МОК).

Про це Міжнародний олімпійський комітет чітко висловився на тлі непорозумінь, які виникли останнім часом у міжнародній асоціації боксу. МОК висловив своє занепокоєння рішенням Міжнародної асоціації боксу (IBA) призупинити діяльність Федерації боксу України (ФБУ) через ніби то нелегітимність нинішнього керівництва ФБУ.

Хочеться нагадати цій міжнародній скандальній корумпованій організації, яку очолює російський злочинець зі зміненим прізвищем умар кремльов, що ще з 2019 року МОК призупинив визнання IBA як міжнародної федерації і олімпійським турніром з боксу опікується особисто.

В червні 2022 року Виконавчий комітет МОК прийняв рішення взяти на себе організацію відбіркових та фінальних боксерських змагань на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. Так було, до речі, і на минулих Іграх у Токіо.

Спортсмени та їхній супровід будуть акредитовані через свої Національні олімпійські комітети.

Таким чином, рішення IBA щодо ФБУ аж ніяк не вплине на участь українських боксерів в Олімпіаді-2024.

Нагадаємо, IBA скасувала відсторонення російських та білоруських боксерів від змагань та наклала певні обмеження на українців.

Схожі публікації

Залишити коментар