Українська діаспора США передала вінницьким рятувальникам двох роботів-саперів

від Стожари

Українська діаспора США передала вінницьким рятувальникам двох роботів-саперів. Один з них, з позивним “Бобер”, допомагає розміновувати Харківщину.

Робота планують залучати до розмінування найсучасніших російських протипіхотних мін ПОМ-3, які війська рф розкидують з повітря. Міни мають сейсмодатчик, який спрацьовує виключно на людські кроки на відстані до 15 метрів.

«Відтепер саперам у розмінувальних роботах буде допомагати спеціальний робот, якого було доставлено напередодні з Вінницького гарнізону ДСНС. Це роботизований комплекс для проведення розвідки та дистанційного розмінування Superdroid Robots «Мастиф», який було презентовано саперам за підтримки Злученого Американського Українського Допомогового Комітету», – йдеться у повідомленні ГУ ДСНС у Харківській області.

Українські сапери дякують за підтримку у придбанні роботизованого комплексу Злученому Американському Українському Допомоговому Комітету в особі директора Нестора Зарічного та секретаря Мотрі Вотерс, за оперативну доставку зі Сполучених Штатів Америки – директору «Нова пошта Глобал» Юрію Бенетівському.

«Окрема подяка координатору проєкту Олександру Кравченку, а також усім українцям у Сполучених Штатах Америки, які долучились до збору коштів на даний роботизований комплекс», – зазначили в ГУ ДСНС.

Раніше ми повідомляли, що українська діаспора з Чикаго закупила для захисників України 100 пікапів.

Схожі публікації

Залишити коментар