Генконсул України в Едмонтоні зустрівся з українськими студентами Університету Альберти

від Стожари

Олександр Данилейко, генеральний консул України в Едмонтоні, зустрівся зі студентами з України, яких більше 80 прибуло на навчання в Університеті Альберти, а також керівництвом і викладачами цього закладу вищої освіти.

Цей навчальний заклад одним із перших відреагував на війну в Україні та запропонував для українських студентів значну фінансову, організаційну й академічну допомогу.

Дипломат виступив перед присутніми та подякував університету за суттєву підтримку. Звертаючись до студентів, закликав вчитися наполегливо, отримувати всі можливі знання та досвід, який може запропонувати один з найкращих начальних закладів Канади, щоб потім, після перемоги, використати їх для відбудови України.

Він також провів окрему зустріч з президентом Університету, на якій обговорили перспективні напрямки двосторонньої наукової й освітньої співпраці та подальшої підтримки українських студентів.

Як ми повідомляли, у канадському місті Едмонтон відбувся велопробіг, присвячений Україні. Окрім цього, було зініційновано й ходу, під час якої вдалося утворити Герб України.

Схожі публікації

Залишити коментар