“Подарунок для путіна” у Чехії люди купили танк для ЗСУ

від svit_admus

Чехія стала першою країною, де звичайні люди купили танк для українських військових.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс:

Акцію організували представники чеського проєкту «Подарунок для Путіна».

Цей громадський проєкт шукає кошти на озброєння для України, щоб допомогти у протистоянні повномасштабному російському вторгненню.

Акція зі збору контів на модернізований танк Т-72 Avenger для ЗСУ, відбувалася під гаслом «Подарунок від Чехії!».

«Танк назвали Томаш, природно, маючи на увазі першого президента Чехословаччини Томаша Ґарріка Масарика. Збір коштів на його придбання супроводжуватиметься слоґаном: “Ось тобі подарунок від Чехії!”, – зазначив маркетолог і співзасновник проекту «Подарунок для Путіна» Мартін Ондрачек. «Ми все проконсультували з українською стороною. Там потрібні танки, – додав Ондрачек.

Перед збором коштів організатори акції порадилися із українськими військовими, а щодо купівлі танка та його транспортування консультувалися із Міністерством оборони Чехії. Збір розпочався на початку вересня.

За даними організаторів, Т-72 Avenger – це чеська комплексна модернізація радянського танка Т-72. Машина вдосконалена пристроями, які покращують бойові можливості, комфортність і ефективність використання танка і підвищують безпеку екіпажу.

Сучасні прицільні засоби, у тому числі і нічого бачення 3-го покоління, забезпечують виявлення об’єктів у темну пору доби на дальності до 4 кілометрів. Машина має динамічний захист у вигляді навісних контейнерів на корпусі та башті.

Танк має сучасну радіостанцію та внутрішній зв’язок підвищеної стійкості до радіоелектронних перешкод. Т-72 обладнаний GPS модулем для відображення навігаційних даних і передачі своїх координат.

Проєкт «Подарунок для Путіна» запустив чеський бізнесмен Далібор Дєдек.

Усі зібрані кошти потрапляють на рахунок посольства України в Празі. Потім їх витрачають на купівлю військової продукції чеського виробництва. Увесь процес відбувається за участі Міноборони Чехії.

Нагадаємо, понад 7 тисяч чехів нещодавно зібрали гроші на чеський дрон “Бівой” для воїнів української армії.

Дрон “Бівой” презентував Далібор Дєдек із ліберецької фірми “Яблотрон”, яка спеціалізується на виробництві електронних охоронних систем.

Схожі публікації

Залишити коментар