Ніхто не може дорікнути у самовіддачі футболістів збірної України в матчі проти Шотландії. Наші перемоги – попереду!

від Комарі Альберт

Як усім відомо, збірна України з футболу, хоч і уникнула другої поразки поспіль від Шотландії, але не змогла й перемогти суперника. Вирішальний поєдинок за вихід у дивізіон “А” Ліги Націй Європи закінчився нічиєю 0:0.

Жодній з команд не вдалось забити. Україна закінчила груповий раунд із відставанням від лідера Шотландії на два очки і, таким чином, підопічні тренера Олександра Петракова залишились у дивізіоні “В”.

Наставник національної збірної України з футболу пояснив, чого забракло збірній для перемоги.

“Того ж, чого й в Уельсі під час кваліфікації на Чемпіонат світу — реалізації. На такому рівні, коли є моменти, треба забивати. У нас вони були в першому таймі. І моментів було багато. Довбик виходив сам на сам із воротарем, Ярмоленко схибив, у Степаненка був момент після кутового”, – зазначив Петраков.

Наставник “синьо-жовтих” також розповів, чому зробив першу заміну лише на 75-й хвилині.

“Сьогодні були дуже важкі погодні умови. Ніхто не випадав, а ввійти в таку гру непросто”, – пояснив фахівець.

“Підсумовуючи усе, хочу відмітити: тим, як грали хлопці, я задоволений. Я не маю до них питань. Але це – футбол, і тут не завжди бувають перемоги, навіть за умов того, що команда зіграла добре”.

Один із лідерів команди, Руслан Маліновський,  теж прокоментував мирову з шотландцями. Відзначимо, що перемогу збірній України міг принести і самий півзахисник Аталанти, але в потрібний момент Руслан пробив вище воріт.

Футболіст розповів, що команда засмучена невиходом у дивізіон “А”, адже створила багато моментів у грі проти Шотландії.

Маліновський запевнив, що ніхто не може дорікнути у самовіддачі футболістів збірної України, адже гравці залишили усі свої сили на футбольному полі у Кракові. Руслан зауважив, що відбір на Євро, який попереду, є важливішим, аніж Ліга націй.

“Ми вийшли на поле зарядженими, бо на стадіон прийшло багато наших вболівальників. Чули, як скандували “ЗСУ!”. Думаю, це чули й військові, і їм було приємно. Можливо, це важлива моральна підтримка для них. А зараз в Україні є більш важливі речі, йде війна, тому давайте будемо уболівати за іншу збірну – за наших захисників. А потім вже будемо думати про нас”, – зазначив гравець.

Схожі публікації

Залишити коментар