У Польщі набули чинності чергові обмеження в’їзду росіян

від Стожари

З 26 вересня у Польщі набули чинності чергові обмеження на в’їзд до країни росіян.

Про це повідомляє RMF24.

Тиждень тому Польща, Литва, Латвія та Естонія заборонили росіянам в’їзд наземним транспортом через зовнішній кордон з економічною, спортивною, туристичною або культурною метою.

На підставі цього рішення вже відмовлено у в’їзді 54 росіянам.

Так, з 26 вересня також обмежено можливість “в’їзду через повітряні та морські пункти пропуску” для громадян Російської Федерації.

У МВС Польщі пояснили, що “тільки широкі, жорсткі санкції можуть завдати рішучого удару по режиму Владіміра Путіна”.

Нові обмеження не означають повної заборони на в’їзд для росіян. Винятки, узгоджені Польщею та країнами Балтії, які мають на меті, серед іншого, подальшу підтримку опонентів Путіна, залишаються в силі. Виняток становлять дисиденти, гуманітарні випадки, а також власники посвідок на проживання, водії транспорту та члени дипломатичних місій.

Наразі росіяни мають проблеми з в’їздом до Шенгенської зони. У середині вересня ЄС призупинив дію угоди про спрощення оформлення віз, що подовжує процес отримання віз, а також збільшує плату за це. Деякі країни, такі як Польща, взагалі призупинили видачу туристичних віз росіянам.

Нагадаємо, 21 вересня Путін оголосив “часткову мобілізацію” з метою призову 300 тисяч резервістів для війни з Україною. Заява Кремля призвела до того, що багато росіян вирішили втекти з країни, щоб уникнути призову. В ЄС ще роздумують, щодо того, чи слід впускати громадян РФ, які ухиляються від мобілізації.

Раніше ми повідомляли, що Естонія не надаватиме притулок російським громадянам, які намагаються втекти від мобілізації. Там говорять, що росіяни мають виступити проти війни, а не втікати з країни.

А прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що порятунок росіян від мобілізації не є обов’язком її країни та інших держав.

Схожі публікації

Залишити коментар