Марка допоможе спрямувати 7 млн гривень на відновлення розбомбленного музею Сковороди

Укрпошта випустила благодійну марку, присвячену 300-літтю Григорія Сковороди. Кошти з продажу спрямують на відбудову знищеного музею на Харківщині.

Про це в телеграмі повідомив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Презентація марки відбулася одночасно на місці знищеного музею в Сковородинці та в США.

«Кожна наша марка особлива. І марка, присвячена 300-літтю Григорія Сковороди, не стала виключенням. Навпаки, це був унікальний досвід запуску одночасно в Україні – на місці знищеного музею у Сковородинівці та у США – Нью-Йорку, де марка стала частиною заходів нашої дипломатії у боротьбі з ворогом, який кожен день знищує нашу культурну спадщину», – написав пан Смілянський.

Нова марка – благодійна, адже близько 7 мільйонів гривень з продажів спрямують на відновлення музею Сковороди.

«Сковорода колись сказав: “Хто добре запалився, той добре почав, а добре почати – це наполовину завершити”. Ну, я не впевнений що наполовину завершили, проте точно почали потужно. Було дуже приємно, що таку ініціативу підтримують лідери думок світу, а наші марки вже стали частиною цієї культури», – додав керівник Укрпошти.

Нагадаємо, у ніч проти 7 травня на Харківщині внаслідок обстрілу було знищено Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у селі Сковородинівка.

Схожі публікації

Залишити коментар