Папа Римський Франциск назвав Україну “мученицькою” і закликав світ єднатися навколо України

від Стожари

Папа Римський Франциск закликав єднатися з українським народом та назвав Україну “мученицькою”.

Про це глава Католицької церкви сказав, після того, як порозмовляв про ситуацію в Україні із католицьким кардиналом, який зараз відвідує звільнені території українського сходу.

Як повідомляє Vatican News, про це понтифік заявив під час зустрічі у середу з вірянами у Ватикані.

«Я хочу сказати про жахливе становище мученицької України. Кардинал Краєвський поїхав туди четвертий раз, вчора я з ним розмовляв. Він там допомагає в районі Одеси і навколо неї. Він розповів мені про біль цих людей, про жорстокість і жах, про закатовані тіла, які вони знаходять. Давайте єднатися з цим народом, таким благородним і таким мученицьким”, – сказав Папа Франциск.

Цього тижня в Україні з гуманітарною місією перебував папський посланець кардинал Конрад Краєвський. Крім іншого, він відвідав громади у містах Ізюм, Харків, Суми.

“Після відвідин Ізюма, де папський посланець помолився над тілами людей, яких дістають із братських могил, та побував у катівні, облаштованій у місцевому відділку поліції, він розповів по телефону про цей досвід Папі Францискові, який поділився цим із учасниками загальної аудієнції в середу, 21 вересня 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

За даними Релігійно-інформаційної служби України, 17 вересня під час візиту до прифронтової зоні, доставляючи гуманітарну допомогу людям, кардинал Краєвський потрапив під обстріл. “Вперше в житті я не знав, куди втікати… бо не достатньо просто бігти, потрібно знати, куди”, – сказав тоді представник Ватикану.

Це була його четверта подорож в Україну з часу повномасштабного вторгнення Росії.

Схожі публікації

Залишити коментар