Українці діаспори закликають світ засудити фейкові референдуми путіна

від Стожари

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає міжнародну демократичну спільноту продовжити непорушну підтримку народу України та Збройних Сил України у той час, коли вони перехоплюють стратегічну ініціативу на полі бою у боротьбі за свободу та незалежність своєї країни.

Українське військо продовжує послідовно визволяти окуповані російською федерацією території і наразі стає очевидним, що Україна переможе у цій війні. Намагаючись зберегти власне політичне обличчя та розкрутити маховик дезінформації, російський диктатор путін вчинить спробу провести зрежисовані фейкові референдуми на окупованих територіях у період 23-27 вересня 2022 року.

“Росія програє війну і намагається нині підвищити політичні ставки шантажуючи та залякуючи Україну та її союзників можливою анексією окупованих українських територій через зрежисовані фейкові референдуми. Утім, міжнародна демократична спільнота мусить не дати ввести себе в оману цим путінським блефом. Україна не вестиме перемовин з російськими військовими злочинцями, ґвалтівниками та мародерами. А до будь-якої країни, яка визнає ці бутафорські референдуми, міжнародною спільнотою мають бути застосовані каральні санкції”, – заявив Павло Ґрод, Президент СКУ.

На окупованих територіях українці ризикують власним життям відкрито протестуючи проти російської окупації. Також там набирає обертів рух опору, який організовує диверсії та цілеспрямовані вбивства адміністративних представників злочинної російської окупації. За деякою інформацією, російське військове командування навіть заборонило своїм солдатам брати їжу чи воду від місцевого населення, щоб убезпечитись від отруєння.

“Як ми нещодавно пересвідчились на прикладі визволеної території у Харківській області, російські окупаційні сили займались масовими тортурами, ґвалтуванням, переслідуванням та вбивствами цивільного населення. Ми закликаємо міжнародну спільноту негайно надати Україні необхідне спеціальне озброєння та економічну підтримку, щоб її Збройні Сили могли якомога скоріше звільнити український народ з-під геноциду, який росія вчиняє на окупованих територіях”, – додав Павло Ґрод.

Разом з тим, Міністерство оборони України прокоментувало у Твіттері плани російських загарбників провести незаконні псевдореферендуми: «Рашистські реконструктори на окупованих територіях не втомлюються повторювати нацистський референдум про аншлюс Австрії. Вони очікують результатів 1938 року. Замість цього отримають результати Гітлера 1945 року», – йдеться в повідомленні Міністерства оборони України.

Схожі публікації

Залишити коментар