У світ вийшов документальний фільм “Далі” про про жінок, які були вимушені через війну покинути Україну

від Комарі Альберт

Минулого тижня українське медіа “СЛУХ” і відеопродакшн “KNIFE! Films” презентували документальний фільм “Далі”. Це – кіно про українок, які через повномасштабне вторгнення Росії були вимушені залишити свої будинки у пошуках захисту та допомоги в країнах Європи.

Прем’єра документального фільму “далі” відбулася на Youtube-каналі проєкту “Слух”.

Через інтерв’ю з кожною героїнею автори фільму розповідають про їх нелегкий шлях та переживання вибору, про життя у нових країнах і бажання повернутися додому.

“До подій 24 лютого, коли ми чули слово “війна”, то в нашій уяві виникали місця бойових дій, окопи, кров, смерть. Але після повномасштабного вторгнення це слово стало для нас багатофункціональним… Люди опинилися у життєвих ситуаціях, місцях та обставинах, у яких не думали, що колись опиняться. Їм потрібно будувати нове життя: облаштовуватися на новому місці, вчити мову, починати все спочатку. Вони готові вступати на новий шлях і за цим цікаво спостерігати. Ось про це фільм “Далі”, – сказав режисер фільму Артем Григорян.

“У фільмі можна побачити щирі спогади школярки-відеоблогерки з Маріуполя та її мами, фотографки з Харкова, студентки з Києва, стендаперки Наталі Гаріпової та тренерки з тхеквондо з Черкас”, – кажуть режисери фільму.

Схожі публікації

Залишити коментар