Харківські депутати відмовилися перейменувати драмтеатр ім.Пушкіна

Харківські депутати, розглянувши пропозицію прибрати слова “російський” та “Пушкіна” у назві “Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна”, винесли рішення яке виглядає дивним та неадекватним на тлі реалій сьогодення.

Про це повідомило видання KHARKIV Today.

Депутати розглядали два проєкти. За одним із них пропонувалося прибрати з назви цього культурного закладу слово “російський”, за іншим – “російський” та “Пушкіна”.

За вилучення з назви слова “російський” проголосували 55 депутатів. Назву без “Пушкіна” та “російського” підтримали 44 депутати. Для ухвалення рішення необхідний 61 голос. Тому жодна з пропозицій не була підтримана.

Про те, щоб прибрати з назви слово “російський”, Харківську обласну військову адміністрацію попросили ще у березні самі співробітники театру.

“Коли наш красень Харків руйнується вщент російськими “Градами” лише тому, що зустрів окупанта не квітами і хлібом-сіллю, а потужним самовідданим опором, і тим самим довів, що Харків – це Україна; – ми, колектив Харківського театру імені Пушкіна вважаємо за необхідне змінити статут і назву нашого театру, вилучивши з них славо “російський”. Театр носитиме назву Харківський академічний драматичний театр імені О.С.Пушкіна”, – було сказано в документі на ім’я голови ХОВА і голови Харківської облради.

Як повідомлялося, у звільненому від рашистів місті Ізюм знайдено массове поховання понад 440 цивільних.

Схожі публікації

Залишити коментар