$100 тисяч від Global Student Prize отримав українець Ігор Клименко

Студент Київського політехнічного інституту Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією Global Student Prize.

Про це повідомили організатори премії.

Ігор став найкращим студентом світу за версією престижної всесвітньої премії Global Student Prize, отримавши нагороду у $100 000 як студент, що здійснює найбільший реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство загалом.

Відомо, що Ігор навчається на фізико-математичному факультеті у КПІ імені Ігоря Сікорського. У 5 класі, коли розпочалася російсько-українська війна, хлопець зрозумів, що хоче допомогти країні і почав розробляти роботів для розмінування.

У 10 класі хлопець почав використовувати квадрокоптери та дрони у своїх винаходах. Останні два роки працює над своїм дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке презентує на численних конкурсах та виставках. Отриману від Global Student Prize премію Ігор спрямує на розвиток своїх винаходів. У планах інноватора — масове виробництво.

Як повідомлялося раніше, служба освітнього омбудсмена провела опитування щодо проблем і переваг навчання українських школярів за кордоном.

Схожі публікації

Залишити коментар