У Торонто відбувся найбільший вуличний український фестиваль у Північній Америці Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival

від Стожари

Найбільший вуличний український фестиваль у Північній Америці Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival, який щороку відвідує до мільйона людей.

26-й український фестиваль у Торонто об’єднав канадців українського походження, українців а також громади багатьох країн, які стоять пліч-о-пліч з українським народом з перших днів російської агресії.

“В Канаді українську спадщину зберігали з покоління в покоління, розвивали та збагачували. Завдяки зусиллям української громади в Канаді, українська спадщина перетворилася на частину канадської культури. Дякуємо вам, дорогі друзі, за те, що ви з гордістю підтримуєте українську ідентичність, культуру, традиції. Вдячні громадам країн Балтії, Польщі, Ізраїлю за те, що ви пліч-о-пліч з нами, українцями Канади”, – зазначила посол України в Канаді Юлія Ковалів.

“Росія прагне знищити Україну як державу, нашу культуру, вкрасти нашу історію. Вони палять українські книги, церкви і пам’ятники. Саме тому сьогодні важливо показувати світові нашу національну ідентичність, яку ми відстоюємо”, – наголосив під час відкриття Олександр Ткаченко.

На фейсбук-сторінці BWV Toronto Ukrainian Festival йдеться, що темою цьогорічного фестивалю була подяка всім громадам та країнам, що підтримують Україну сьогодні у боротьбі з рашистами.

Юлія Ковалів також висловила вдячність меру Торонто Джону Торі, депутатам Парламенту Канади Джагмету Сінґу, Івану Бейкеру та Аріфу Вірані, за те, що “сьогодні разом з нами з гордістю відзначаєте українську культуру в Канаді”.

В програмі українського фестивалю в околиці Bloor West Village також відбувався «Фестиваль Українського Кіно».

Також у рамках фестивалю було представлено інтерактивні мистецькі інсталяції «Двері» та «Машина для промивання мізків», а також імерсивну виставку «Україна: Країна хоробрих».

Схожі публікації

Залишити коментар