Німецькі бібліотеки закупили понад 6 тисяч українських книжок для дітей з України

від Комарі Альберт

Для дітей-переселенців з України у Німеччині 150 бібліотек різних регіонів закупили понад 6 тисяч українських книжок. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Раніше Міністерство закордонних справ Німеччини виділило кошти для пом’якшення наслідків війни РФ в Україні, і певним чином це більшою мірою стосувалося саме потреб наймолодших українців.

Це відбулося завдяки новому проєкту “Goethe-Institut”, який має назву “Валізка з книжками із України”.

“Станом на даний момент 150 бібліотек Німеччини вже отримали понад 6000 українських книжок для дітей і ще більше бібліотек отримають книги пізніше, але цієї ж осені”, – йдеться в повідомленні Міністерства.

Для дітей-переселенців різних вікових категорій було замовлено книжки як українських, так і зарубіжних авторів. Якісні переклади, класику і новинки, художню і навчальну літературу отримає як українська малеча, так і діти підліткового віку.

«Валізка з книжками» – це проєкт Goethe-Institut у співпраці з Німецькою бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги, складова частина комплексного пакета заходів, на які Міністерство закордонних справ Німеччини виділяє кошти з додаткового бюджету на 2022 рік, щоб пом’якшити наслідки загарбницької війни росії проти України.

Goethe-Institut або Інститут ім. Ґете — німецька громадська організація, метою якої є популяризація німецької мови за кордоном та підтримка міжнародної культурної співпраці різних країн з Німеччиною. Названа на честь німецького поета Йоганна фон Гете.

Схожі публікації

Залишити коментар